Hoe bladluizen in uw tuin te bestrijden

Bladluizen zijn kleine, sapzuigende plaagdieren die een ravage kunnen aanrichten aan uw planten. Dit ongedierte is vooral dol op tere, nieuwe groei, en ze kunnen een plant snel decimeren als ze niet worden gecontroleerd. Bladluizen scheiden ook een kleverige substantie af, honingdauw genaamd, die mieren en andere ongewenste insecten naar je tuin kan lokken. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om bladluizen te bestrijden en je tuin er op zijn best uit te laten zien.

Bladluizen identificeren

De eerste stap bij het bestrijden van bladluizen is ze correct te identificeren. Bladluizen zijn er in veel verschillende kleuren, waaronder groen, geel, bruin en zwart. Ze zijn klein – meestal niet groter dan 1/8 inch – en ze hebben lange voelsprieten. U kunt ook kleine vleugels zien op sommige bladluizen; deze vleugels stellen de bladluizen in staat om lange afstanden af te leggen naar nieuwe voedselbronnen. Als u vermoedt dat u bladluizen in uw tuin hebt, inspecteer uw planten dan zorgvuldig op deze plagen.

Bladluizen op natuurlijke wijze voorkomen

Een van de beste manieren om bladluizen te voorkomen, is het stimuleren van roofdieren in uw tuin. Lieveheersbeestjes, gaasvliegen en sluipwespen voeden zich allemaal met bladluizen, dus probeer bloemen te planten die rijk zijn aan nectar of gebruik in de winkel gekochte vallen om deze roofdieren naar je tuin te lokken. Je kunt ook nuttige microben introduceren in de grond rond je planten; deze microben helpen de bladluispopulatie onder controle te houden door hun eitjes aan te vallen. Zorg er ten slotte voor dat je je planten niet te veel water geeft; bladluizen worden aangetrokken door zachte, sappige groei en zullen gestresste of onder water staande planten eerder koloniseren dan gezonde planten

Bladluizen bestrijden met bestrijdingsmiddelen

Als u al een bladluisprobleem in uw tuin heeft, moet u wellicht uw toevlucht nemen tot bestrijdingsmiddelen. Zoek naar producten die pyrethrine of neemolie bevatten; beide ingrediënten zijn effectief in het doden van bladluizen zonder schade toe te brengen aan nuttige insecten of mensen. Zorg ervoor dat u het etiket van elk pesticide dat u gebruikt zorgvuldig leest; sommige pesticiden kunnen schadelijk zijn als ze verkeerd worden gebruikt. Volg altijd de instructies op het etiket bij het toepassen van pesticiden in uw tuin


Bladluizen kunnen de ergste nachtmerrie van een tuinier zijn – maar er zijn manieren om ze te bestrijden! Door deze plagen correct te identificeren, natuurlijke vijanden aan te moedigen, nuttige microben te introduceren en verstandig gebruik te maken van pesticiden, kunt u ze op afstand houden en het hele seizoen door van een prachtige tuin genieten.

Andere blogs over lieveheersbeestjes!

Bladluis Bestrijden: Zet Lieveheersbeestjes Larven In Voor Een Duurzame Oplossing

Wat gebeurt er als een lieveheersbeestje je bijt?

Is een lieveheersbeestje gevaarlijk?