Kun je lieveheersbeestjes kopen?

Het korte antwoord is ja! Je kunt lieveheersbeestjes online kopen, online en soms ook bij je plaatselijke kwekerij of tuincentrum. Nu, laten we praten over waarom je zou willen om deze mooie kleine wezens te kopen.

Kun je lieveheersbeestjes kopen?

Lieveheersbeestjes zijn de beste vriend van een tuinier. Deze nuttige insecten voeden zich met bladluizen en ander zachtaardig ongedierte dat uw planten kan vernietigen. Een enkel lieveheersbeestje kan tot 5.000 bladluizen eten in zijn leven! Naast vraatzuchtige roofdieren helpen lieveheersbeestjes ook bij de bestuiving van planten als ze van bloem tot bloem gaan.

Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van lieveheersbeestjes om ongedierte in uw tuin te bestrijden, zijn er een paar dingen die u moet weten voordat u uw aankoop doet. Ten eerste, lieveheersbeestjes zijn koudbloedige wezens die slapende worden wanneer de temperatuur onder de 55 graden Fahrenheit daalt. Dit betekent dat ze niet in staat zullen zijn om de winter buiten te overleven in de meeste delen van het land. Je zult ze in de lente, wanneer de temperaturen weer beginnen op te warmen, in je tuin moeten uitzetten.

Het tweede waar je rekening mee moet houden is dat lieveheersbeestjes worden aangetrokken door bepaalde planten, zoals paardenbloemen, venkel en duizendblad. Als je deze planten in je tuin hebt, hoef je misschien helemaal geen lieveheersbeestjes te kopen – ze komen vanzelf! Maar als je geen van deze “lieveheersbeestjesmagneet” planten in je tuin hebt, maak je dan geen zorgen. U kunt deze nuttige insecten nog steeds aantrekken door gewassen te planten die bladluizen lekker vinden, zoals kool of luzerne. De bladluizen zullen dienen als voedselbron voor de lieveheersbeestjes, en binnenkort heb je een gezonde populatie van deze nuttige insecten in je tuin.

Lieveheersbeestjes kopen tegen bladluis? 

lieveheersbeestjes kopen

Als u op zoek bent naar een natuurlijke manier om ongedierte in uw tuin te bestrijden, kan de aankoop van lieveheersbeestjes de oplossing voor u zijn! Deze vraatzuchtige roofdieren kunnen elke dag hun gewicht aan bladluizen opeten, waardoor uw planten gezond en vitaal blijven. Onthoud wel dat lieveheersbeestjes koudbloedige beestjes zijn die in slaap vallen als de temperatuur onder de 55 graden  zakt. Daarom kun je ze het beste in het voorjaar in je tuin uitzetten, zodat ze een voorsprong hebben op de bladluizen die later in het seizoen kunnen opduiken.

Andere blogs over lieveheersbeestjes!

Bladluis Bestrijden: Zet Lieveheersbeestjes Larven In Voor Een Duurzame Oplossing

Wat gebeurt er als een lieveheersbeestje je bijt?

Is een lieveheersbeestje gevaarlijk?