Lieveheersbeestjes: Leuke weetjes en waarom ze goed zijn voor tuinen

Weet je wat lieveheersbeestjes zijn?

Het zijn kleine, ronde, rode insecten die de meeste mensen schattig vinden. Lieveheersbeestjes zijn eigenlijk kevers, en er zijn meer dan 4.000 verschillende soorten van! Lieveheersbeestjes spelen een belangrijke rol in de tuin omdat ze bladluizen en ander ongedierte eten. Ze geven ook een chemische stof af die helpt om planten tegen verdere schade te beschermen. In deze blogpost bespreken we enkele leuke weetjes over lieveheersbeestjes en waarom ze nuttig zijn voor tuinen.

Andere naam voor lieveheersbeestjes?

Wist je dat lieveheersbeestjes ook wel onzelievevrouwebeestje worden genoemd? De naam onzelievevrouwebeestje stamt uit de Middeleeuwen, toen men geloofde dat deze kevertjes gewassen konden beschermen tegen ongedierte. Lieveheersbeestjes komen over de hele wereld voor en ze zijn er in veel verschillende kleuren, waaronder rood, geel, oranje en zwart. Het meest voorkomende type lieveheersbeestje in Noord Amerika is het zevenstippelig lieveheersbeestje.

Belang van lieveheersbeestjes

Lieveheersbeestjes zijn belangrijk voor tuinen omdat ze helpen plagen te bestrijden. Bladluizen, bijvoorbeeld, zijn een soort kleine insecten die zich voeden met planten. Lieveheersbeestjes eten bladluizen, zodat ze geen schade aan gewassen kunnen aanrichten. Naast het eten van ongedierte, laten lieveheersbeestjes ook een chemische stof vrijdat planten helpt om ziektes te weerstaan.

Dus, de volgende keer dat je een lieveheersbeestje ziet, bedenk dan dat deze kleine wezentjes meer zijn dan alleen maar schattige insecten. Ze spelen een belangrijke rol in de tuin en helpen gewassen gezond te houden! Bedankt voor het lezen en het leren over lieveheersbeestjes!

Wil je lieveheerstbeestjes kopen voor in je tuin? Dit kan ter bestrijding van luizen.

Wat is jouw favoriete kleur lieveheersbeestje?

Andere blogs over lieveheersbeestjes!

Bladluis Bestrijden: Zet Lieveheersbeestjes Larven In Voor Een Duurzame Oplossing

Wat gebeurt er als een lieveheersbeestje je bijt?

Is een lieveheersbeestje gevaarlijk?