Hoe bestrijd je bladluizen met natuurlijke vijanden

Bladluizen zijn insecten met een zacht lichaam die je planten kunnen verzwakken en zelfs doden als ze niet in toom worden gehouden. Dit ongedierte is moeilijk uit te roeien omdat het zich zo snel voortplant. Er zijn echter enkele natuurlijke vijanden die je kunt gebruiken om bladluizen te bestrijden en je planten te beschermen.

Bestrijd bladluizen met natuurlijke vijanden

Een van de meest voorkomende roofdieren van bladluizen is het lieveheersbeestje. Lieveheersbeestjes doen zich tegoed aan bladluizen en kunnen hun aantal snel verminderen. Je kunt lieveheersbeestjes kopen bij je plaatselijke kwekerij of tuincentrum. Een andere effectieve bladluisrover is de groene gaasvlieg. Gaasvliegen zijn delicaat uitziende insecten met grote, doorschijnende vleugels. Deze roofdieren zijn online of bij sommige tuincentra te koop.

bladluizen natuurlijke vijanden

U kunt ook uw eigen bladluiswerende spray maken met ingrediënten die u waarschijnlijk al in uw keuken hebt. Alles wat je nodig hebt is 1 kwart water, 1 theelepel afwasmiddel en 1 eetlepel chilipepervlokken. Combineer deze ingrediënten in een spuitfles en schud ze goed. Spuit het mengsel op de aangetaste planten en zorg ervoor dat je de onderkant van de bladeren besproeit, waar de bladluizen zich graag verstoppen. Deze spray is niet schadelijk voor uw planten, maar zal bladluizen effectief afweren

Bladluizen zijn destructieve plagen die een ravage kunnen aanrichten in je tuin als ze niet worden gecontroleerd. Er zijn echter een aantal eenvoudige manieren om ze te bestrijden met natuurlijke vijanden of een bladluiswerende spray gemaakt met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt. Met een beetje moeite kun je dit ongedierte onder controle houden en je planten beschermen.

Andere blogs over lieveheersbeestjes!

Bladluis Bestrijden: Zet Lieveheersbeestjes Larven In Voor Een Duurzame Oplossing

Wat gebeurt er als een lieveheersbeestje je bijt?

Is een lieveheersbeestje gevaarlijk?