Is een lieveheersbeestje gevaarlijk?

Is een lieveheersbeestje gevaarlijk?

De meeste mensen denken aan lieveheersbeestjes als zijnde ongevaarlijk, zelfs schattig. Er zijn echter bepaalde soorten lieveheersbeestjes die mensen en dieren kunnen bijten en een schadelijke stof in hun slachtoffer kunnen injecteren. In deze blogpost bekijken we of lieveheersbeestjes al dan niet gevaarlijk zijn.

Is een lieveheersbeestje gevaarlijk? de soorten:

Er zijn meer dan 6000 verschillende soorten lieveheersbeestjes in de wereld, en de meeste zijn niet schadelijk voor mens of dier. Er zijn echter een paar soorten lieveheersbeestjes die een gevaar kunnen vormen voor mensen en huisdieren. De meest opvallende is de Aziatische lieveheersbeestje, die oorspronkelijk werd ingevoerd in Noord-Amerika in 1916 in een poging om bladluizen en andere plagen in de landbouw te bestrijden.

Dit lieveheersbeestje is gevaarlijk

De Asian Lady Beetle is bijzonder agressief en bijt mensen als ze de kans krijgen. Bovendien kan de Aziatische Lady Beetle bij bedreiging of opschrikken een geelachtige vloeistof uit zijn pootgewrichten laten lopen die irritatie en zwelling kan veroorzaken. Deze stof is weliswaar niet dodelijk, maar kan behoorlijk pijnlijk zijn als hij in de ogen of in de mond terechtkomt

Als u lieveheersbeestjes op uw terrein hebt en u maakt zich zorgen dat ze u of uw huisdieren bijten of kwaad doen, dan zijn er een paar dingen die u kunt doen om ze kwijt te raken. Een daarvan is ze op te zuigen; zorg er wel voor dat je de stofzuigerzak daarna leegmaakt, zodat de lieveheersbeestjes niet weer in je huis kunnen ontsnappen. U kunt ook proberen insectenspray te gebruiken; zorg er wel voor dat u de aanwijzingen op het etiket goed opvolgt.

De meeste lieveheersbeestjes zijn onschadelijk

De meeste lieveheersbeestjes zijn onschadelijk voor mens en dier, maar er zijn enkele uitzonderingen. Het Aziatische lieveheersbeestje in het bijzonder staat erom bekend dat het agressief is en een pijnlijke stof afgeeft wanneer het wordt bedreigd. Als u zich zorgen maakt over lieveheersbeestjes op uw terrein, zijn er een paar dingen die u kunt doen om ze kwijt te raken.

Andere blogs over lieveheersbeestjes!

Bladluis Bestrijden: Zet Lieveheersbeestjes Larven In Voor Een Duurzame Oplossing

Wat gebeurt er als een lieveheersbeestje je bijt?

Is een lieveheersbeestje gevaarlijk?